Как да направим подхранката си правилно при риболов на вердевас

 

 

 

 

 

Стъпка 1

Обикновено това е всичко, от което се нуждаете при излет с вердевас и джокер – един-два пакета готова базова захранка в зависимост от вида риба, типа вода и сезона, пръст и доза джокер. Прецизната подготовка е всичко.

Стъпка 2

Изсипете съдържанието на избраните пакети захранка в кофата и ги размесете добре на сухо. Добре е в зависимост от количеството да подберете съд с подходяща големина, за да не се затруднява бързото им смесване.

Стъпка 3

След това добавете водата постепенно и етапно, като бъркате сместа, докато водата се абсорбира от частичките на захранката. Добре е след първото овлажняване да изчакате 10-15 минути и след това да добавите още вода, ако е необходимо.

Стъпка 4

Пресявам получения микс през сито, като едрите частички, които останат на ситото, изхвърлям от захранката. По такъв начин съм сигурен, че е равномерно овлажнена и разбъркана, както и че няма едри частици в нея, които биха променили работата и структурата на захранката.

Стъпка 5

След това добавям пръста отново през сито в основната захранка, като отстранявам едрите парчета от нея и размесвам старателно до получаване на еднородна смес. Така захранката става по-тежка и бедна на хранително съдържание.

Стъпка 6

Следва добавяне на джокера към захранката, като използваме две трети от общото му количество и внимателно разбъркваме. Не пестете време и се погрижете да отделите отделните ларви добре така, че да са равномерно разположени в захранката.

Стъпка 7

С помощта на пулверизатор добавете още влага, ако е необходимо, за да улесните направата на топките за захранка. Разбърквайте внимателно и старателно. Бъдете уверени, че всичко е наред и направено, както трябва.

Стъпка 8

Аз лично предпочитам да използвам до седем топки за първоначално захранване. Оставям останалото количество от микса и джокера за дохранване по-късно, ако се наложи. Предпочитам да направя повече захранка, която след това да използвам внимателно и постепенно

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ribolove/public_html/matchfishing.bg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Add Comment