Най-после шанс за по-добро представяне на Световно първенство

Вече втори ден българският национален отбор тренира на канала в Остелато – Италия, където в събота и неделя ще се проведе Световното първенство по риболов на плувка. За първи път нещата вървят нормално  и без напрежение. Организацията е перфектна. Настанени сме в едно малко хотелче на 30 км, на брега на морето.

В неделя ходихме на откриването, което се състоя във Флоренция.

Първият ден риболовът протече изключително интензивно. Основните риби, които се ловиха бяха платики и скимърси. Ние изтеглихме тапа и нашите момчета хванаха между 6 и 8 кила риба. Най-добре ловиха белгийците, които имаха между 18 и 25кг, както и англичаните.

Голямата изненада за всички обаче дойде от факта, че шараните по над 10 кила за първи път от години кълвяха. Мило Коломбо заяви, че това се случва за първи път от както той се състезава. На канала в Остелато се провеждат всяка година десетки състезания.

Днес (вторник) нещата започнаха да си идват на място. Паднахме се в сектор А, заедно с англичаните и белгийците и ловихме доста добре. От едрите платики днес нямаше и помен, а нашите ловяха в ритъм малки скимърси. ЮАР се бяха заложили за шарани – всички бяха разпънали шаранските щеки и чакаха големите говеда, но…..нямаха късмет.

Сърбите днес бяха на нашето място от вчера – имат закачени 6 шарана и един сом. За съжаление нито една риба не успяли да извадят. Мисля, че за момента се ориентираме правилно в риболова. Всички момчета ловят почти еднакво, няма издънки, което е много важно.

Самият риболов на платики тук е малко по-различен. Храната, която се ползва трябва задължително да е тъмна, тъй като в канала има големи сомове, които папат платики по 2 кила за закуска. Затова платиките предпочитат тъмна подхранка. Ловят се основно на грозд вердевас и почти не реагират на бял червей.

Очаквайте още подробности през следващите дни.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ribolove/public_html/matchfishing.bg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Add Comment