Новият сезон стартира през май

Новият състезателен сезон ще стартира на 20-21 май. Първото състезание на секция „Плувка“ ще се проведе на яз. Цонево. Водоемът е известен с голямата си популация на мирни риби, но през последните години там рядко се получават добри състезания, тъй като се провеждат през лятото, когато водата е обрасла вече с треви.  Тази година състезанието е изтеглено умишлено в началото на сезона, когато тревата все още не е избуяла. Очаква се се да стане наистина добър турнир.

Второто състезание ще се проведе на 9-10 юли на яз. Леново. Водоемът има добра популация на каракуда и морунаж и по това време на годината на стената се ловят доста риби. През последните няколко години на Леново са се провели доста състезания, а уловите варират от 3 до 20кг на човек в сектора.

Третият турнир ще се проведе на 24-25 септември на яз. Дъбника. По това време там върви традиционно силен риболов, основно на мач.

За първи път от тази година календарът ще се състои само от три състезания, а не от пет, както преди. Идеята беше подкрепена от повечето отбори с оглед икономическата криза в страната. От друга страна с всяка изминала година се увеличават частните турнири.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ribolove/public_html/matchfishing.bg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Add Comment