Тонове мъртва риба задръстиха пристанище в Калифорния

Тонове  мъртви риби задръстиха пристанище „Кинг Харбър Марин” в Редондо Бийч, Калифорния, след като пристанището осъмна със сребърен килим от риби около лодките си. Сардините вероятно са навлезли в пристанището през нощта и са се задушили заради недостиг на кислород. Гледката била шокираща, въпреки че и преди е имало случаи на масово измиране на риби – обикновено при цъфтежа на отровни водорасли. Проби от водата показали, че нивото на кислород е почти нулево и се смята, че сардините са се заблудили, навлезли са в пристанището и не са могли да намерят пътя обратно и заради огромния си брой са изчерпали кислорода. Пробите не са показали наличие на петрол или химикали, които да предизвикат смъртта им.

Говорителя на калифорнийския департамент по рибарство Ендрю Хюгън заяви, че това е природно явление и масовото измиране на риби е необичайно, но не и безпрецедентно, допълни той. Местните власти не смятат, че измрелите риби могат да предизвикат опасност за здравето на местните хора, понеже океанът ще рециклира всичко.

Пристанищните служители са се заели с почистването и то ще струва около 100 000 долара. В момента чайки и стада други риби също помагат с почистването на мъртвите сардини.

Вижте ексклузивното видео на екокатастрофатаWarning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ribolove/public_html/matchfishing.bg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Add Comment