Турнир matchfishing.bg – 24 часа маратон на щека

Пролетта настъпва с бясна сила и идва времето за частни турнири. Тази година любимото ви списание На плувка и дъно смята да организира поредица турнири. Тъй като обаче качествените водоеми са рядкост ще бъдат направени серия състезания всяко от които с по-малко участници. Първият турнир на името на новия сайт за спортен риболов www.matchfishing.bg ще се проведе на язовира до с. Войсил. Състезанието ще бъде 24-часов маратон на щека. Тъй като водоемът е малък има място само за 18 отбора. Участието става само по покана на организатора – сп. На плувка и дъно. Отборите ще бъдат от по двама души, които ще ловят на един куфар. Състезанието ще се проведе на 7-8 май. Таксата за участие на отбор е 110лв.  В турнира няма ограниче ния за стръв и подхранка. В 7 ч ще бъде записването и тегленето на жребия. До 8 ще продължи настаняването по места. Подготовката ще бъде два часа. Старт 9.55. 24-те часа ще бъдат разделени на 6 стой ки с половин час между всяка. Всеки състезател ще лови по 3 стойки. По време на риболова съотборника му няма право да му кепчосва риба. Всеки отбор трябва да има живарник не по-малко от 3м. По време на 30-те минути за смяна ще се тегли рибата и ще се връща обратно. Толстолобите няма да се зачитат.

Между всяка стойка пет минути преди старта всеки има право да дохранва както прецени. Състезанието ще приключи на 8 май в 10ч. След което ще има официален обяд за всички участници. След обяда ще бъде награж даването. Наградният фонд е 600лв – 1 място, 300лв -второ място, 200лв – трето място. За челната тройка ще има и купи и медали. Основната риба, която преобладава във водоема е шаран, бял амур, сом и толстолоб. Пожелавам на всички успех и нека по-добрите победят.

На 12 април в язовира са пуснати 30 риби с тегло от 8 до 15 кг.

Очаквайте филм за събитието по Хоби ТВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ribolove/public_html/matchfishing.bg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Add Comment