Турнир „Риби и такъми“ на яз. Леново в помощ на Националния отборУважаеми риболовци, на 13-ти /събота/ ще се проведе индивидуален турнир по риболов на плувка. В петък на 12-ти август ще може да се тренира както на стената, така и на брега пред нея.
Таксата за участие е 50 лв.
Ще се проведат два манша от по 3 часа. Между двата манша ще има 3 часа пауза, в която ще се тегли нов жребий и ще се сменят местата. Ако се съберат над 50 участника, те ще бъдат разпределени не на два, а на 4 сектора, от които два ще са на стената и два на брега преди стената. Тези, които са били на брега сутринта, следобед ще са на стената, и обратно. Тапите също няма да се дублират.

Минимален награден фонд:

1-во място – 1000 лв. + купа и медал
2-ро място – 400 лв. + купа и медал
3-то място – 200 лв. + купа и медал
4-то място 100 лв. + купа и медал
от 5-то до 15-то място – материални награди от фирмите “Филстар”, “Белополски” и др.

Минимум 50% от сумата ще се върне директно като награден фонд кеш. С останалите пари ще се плати таксата на арендатора и около 40% от сумата ще отиде за Фонд за титулярен национален отбор по риболов на плувка.
Ако в състезанието участват повече от 68 човека, с всяка допълнителна сума ще нарастват и процентно сумите на победителите. Максималният брой участници е 100.
Поради факта, че от всеки класирал се национал се изискват по 800 Евро лепта, се налага да се потърсят и алтернативни методи за финансиране на българския национален отбор. Събраните средства ще отидат само за титулярния състав. Ако класиралите се в състава на националния отбор състезатели не успеят да си набавят достатъчно средства и на световното заминат състезатели с по-големи финансови възможности и съответно по-скромен риболовен потенциал, събраните средства ще се акумулират за следващо световно първенство или ще бъдат раздадени като награди още на състезанието. С участието си в турнира всеки, освен че има шанс да спечели, ще помогне и на българския национален отбор.
В състезанието може да вземе участие всеки желаещ риболовец. Ще може да премерите сили с всички национали и куп други елитни състезатели. Риболовът ще бъде на плувка по правилата на БФРС, като няма ограничения за типа въдица – щека, мач, болонеза, директен телескоп и т.н.
Във водоема за 4 часа риболов на плувка нормално се ловят от 5 до 10 кг риба, а може и повече. Основната риба е каракудата с размери от около 150-200 г, но има и доста по-едри екземпляри. Ловят се и много прилични кефали, шарани, амури, морунажи, скобари, костури и едър уклей.
Най-често резултатен е риболовът на щека на 11 м, на късо или на болонеза на дистанция не по-голяма от 15-20 м от брега. Използването на фуил и вердевас не е предимство. Рибите се влияят по-скоро от белите и торните червеи, захранката, житото и сладката царевица. Очаква се на състезанието да се лови доста, при това сравнително едра риба. Често на състезанията, провеждани на яз. ”Леново”, последните в класирането са с по 4-5 кг риба…

Записване: (трите имена; телефон; адрес; членство в клуб, ако има такова)
– във всеки магазин от верига “Риби и Такъми”, София
– на редакционните телефони 02 /483 53 53 , 0885 513 980
– в магазин “Риболовна мания”, Пловдив
– форум fishing-mania.com
– форум ribibg.com.

Програма на състезанието:

13-ти август /събота/
6,30 – 7,00 ч. – Теглене на жребий
7,30 – 9,25 ч. – Настаняване по местата и подготовка
9,25 ч. – първи сигнал – Тежка захранка
9,30 ч. – Втори сигнал – Старт на първи манш
11,55 ч. – Трети сигнал – 5 минути до края на първи манш
12,00 ч. – Четвърти сигнал – Край на първи манш

12,00 – 12, 30 ч. – Мерене на рибата
12,45 ч. – Теглене на втори жребий

13,00 – 14,50 ч. – Настаняване по местата и подготовка
14,55 ч. – първи сигнал – Тежка захранка
15,00 ч. – Втори сигнал – Старт на втори манш
17,55 ч. – Трети сигнал – 5 минути до края на втори манш
18,00 ч. – Четвърти сигнал – Край на втори манш

18,00 – 18,30 ч. мерене на рибата
19,30 ч. – Обявяване на класирането и награждаване

– На тренировката всеки заплаща сам таксата на арендатора в размер на 8 лв.
– В района на с. Червен има добри условия за преспиване и хранене.
– На състезанието не е предвиден обяд
– Желателно е до деня на тренировката всеки да е внесъл таксата си за участие, за да се разграфят още в петък точен брой места и сектори. В противен случай е възможно на състезанието да не се явят записани хора и поради това то да се забави, за да се наредят правилно състезателите.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ribolove/public_html/matchfishing.bg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Add Comment