Заловиха бракониер на р. Янтра

София, 4 април 2011 г. – Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе съвместно със служители ДЛС “Дунав” Русе са извършили проверка по река Янтра, в землището на с. Белцов. Проверката е осъществена по сигнал на риболовци от Спиниг клуб “Стари видри” Русе за извършване на бракониерски набези в района.  В резултат на предприетите действия е задържан бракониер с инициали В.В. от с. Белцов. Нарушителят е извършвал незаконен риболов с мрежови уреди (винтери) от дървена лодка. Инспекторите на ИАРА са съставили акт на лицето за извършване на стопански риболов без разрешително. От бракониера са конфискувани 3 бр. винтери и една дървена лодка тип “чамица”.

В хода на проверката в същия район, служителите на ИАРА са открили и извадили от водата още 3 бр. винтери и една бракониерска найлонова мрежа с дължина 50 метра. Риболовните уреди са били в работно положение. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ribolove/public_html/matchfishing.bg/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Add Comment